Prirodni lijek od oraha, limuna i meda uklanja mnoge probleme

Već smo napisali par riječi o ovom prirodnom lijeku koji liječi anemiju. Radi se o kombinaciji prirodnih sastojaka, točnije limuna, meda i oraha.



Još jednom, malo opširnije da spomenemo prirodni lijek protiv anemije. 

Orah u kombinaciji s medom predstavlja izuzetan prirodni lijek čija je ljekovitost potvrđena i mnogim naučnim istraživanjima i studijama.

Kombinacija meda i oraha, sa limunom, našem organizmu osigurava sve potrebne mineralne materije, vitamine, bjelančevine, masti, ugljikohidrate i mnoge druge tvari. 
Ova kombinacija je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba. Također, ovaj prirodni lijek je odlično sredstvo protiv glavobolje, nesanice, arterioskleroze i impotencije. zaista je mnogo razloga da sami sebi napravite ovu kombinaciju i konzumirate kako je napisano u nastavku teksta. 
Vjerujemo da će vam ovaj prirodni lijek biti od pomoći.
U nastavku pročitajte kako se prirpema ovaj lijek i kako se koristi u slučaju zdravstvenih tegoba
Za pripremu vam je potrebno: pola kilograma kvalitetnog livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jedan limun. 
Sastojke trebate izmiješati u jednoj staklenci u kojoj ćete čuvati lijek dok ga ne potrošite. Lijek se uzima svaka tri do četiri sata.
Med i orasi liječe impotenciju, anemiju, glavobolju, čir na želucu i još mnogo toga.
Dokazano je da je kombinacija oraha i meda jaka poput nekih najmoćnijim farmaceutskih preparata – možete donijeti zaključak da se radi o izuzetnoj ljekovitoj prirodnoj kombinaciji.

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljikohidrate te još mnogo toga. Ovim putem smo za vas smo izabrali neke od poznatijih domaćih recepata pravljenih od meda i oraha.

Prirodni lijek protiv anemije – Pripremiti smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiješati te pripravak uzimati 3 puta dnevno po jednu žlicu. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba. 
Prirodni lijek za visok krvni tlak – Kod problema sa visokim krvnim tlakom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.
Med i orasi liječe glavobolju – Ne samo da je jako ukusna slastica med u kombinaciji s orasima, već zaista dokazano i pomaže kod problema sa glavoboljom i nesanicom. 
Med i orasi liječe i ublažavaju simptome čira na želucu – Kod problema sa čirom na želucu potrebno je pripremiti orahovo mlijeko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna: 20 grama mljevenih oraha pomiješa se sa vrelom vodom, dobro promućka i procijedi. U mlijeko dodati 2 žlice meda i uzimati pola sata prije svakog jela 2-3 žlice.
Kombinacija meda i oraha je dobra kod impotencije – Pomaže od davnina oproban recept: mljeveni orah pomiješan sa medom u istom omjeru. Uzimaju se dvije žlice dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

Izvor: http://www.kakolijeciti.com

Primjedbe

Popularni postovi